Osuuskunnan alkuvaiheista

päivitetty 5.10.2020

 

Järventaustan kyläyhdistys käynnisti Järventaustan valokuituhankkeen kesäkuussa 2018. Se on samalla koko Lopen kunnan kuitusuunnitelman pilottihanke. Kyläyhdistyksen jäsenistä kootussa projektiryhmässä on toiminut seitsemän jäsentä, joista neljä on kylän vakituisia ja kolme loma-asukkaita.

 

Tästä se alkoi: "VEDETÄÄN YHTÄ KÖYTTÄ - Järventaustan valokuitukaapelia!"

 

 

Kyläyhdistyksen aloittama toiminta jatkuu entisellään, vain yhdistysmuoto vaihtui työryhmästä osuuskunnaksi. Osuuskunta tarvitaan toimijaksi, koska se on julkisen tuen saamisen ehto.

 

Osuuskunnan perustamiskokous oli 3.1.2019 klo 18.30 Uudessa Syrjässä Kallaksentie 77. Ensimmäisessä hallituksessa jatkaa työtään pääosa alkuperäisestä projektiryhmästä, jolla taataan alkaneen työn jatkuvuus. Hallituksessa on henkilöitä eri puolilta kylää ja mukana on sekä naisia että miehiä.Osuuskunnan hallitus vaihtuu ajan myötä erovuororytmin mukaisesti.

 

Osuuskunnan ensimmäisen hallituksen vastuulla on valokuituverkon rakentamiseen liittyvät neuvottelut ja sopimukset ja projektin saattaminen päätökseen. Osuuskunta sai patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymispäätöksen 13. helmikuuta 2019, joka vapautti osuuskunnan moniin jatkotoimiin, muun muassa jälkimarkkinoinnin käynnistämiseen.

 

Monenlaisten viivästysten jälkeen näyttää siltä, että verkko saadaan Järventaustassa valmiiksi vuoden 2020 loppuun mennessä.